ما در دکترسمعک به کسانی که شنیدن با سمعک را ناکارآمد می دانند، از طریق مشاوره و همراهی حرفه ای کمک می کنیم که حس خوب شنیدن را زندگی کنند.

وزوز سمفونی آزار دهنده

نویسنده : محمد رجبی
۱۴۰۰/۹/۱۰
وزوز سمفونی آزار دهنده

تیم تولید محتوای دکتر سمعک در این مقاله قصد دارد در مورد این که سمعک چیست و چرا به وزوز، سمفونی آزار دهنده می‌گویند برای شما عزیزان مطالبی را منتشر کند تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

 

وزوز ، سمفونی آزار دهنده

وزوز گوش یعنی شنیدن صدای خاصی شبیه صدای زنگ در گوش كه ممكن است در یك، هر دو گوش و یا حتی در سر احساس شود. این صدا فركانس‌های متفاوتی دارد و به صورت زنگ زدن، صدای باد، غرش، سوت و ... درك می‌شود. وزوز در گاهی موارد شدت زیادی دارد كه سبب آشفتگی و پریشانی شده و زندگی طبیعی فرد را مختل می‌كند و در برخی از مواقع افرادی که به این حالت دچار می‌شوند نیاز به استفاده از سمعک را پیدا می‌کنند.

آیا وزوز موقتی است ؟

وزوز گاهی خفیف و گاهی هم موقتی است و پس از مدتی كوتاه برطرف می‌گردد. برای مثال هنگامی كه فرد در معرض صداهای بلند قرار می‌گیرد ممكن است برای چند دقیقه دچار وزوز گوش شود كه خود به خود برطرف می‌شود؛ اما در برخی موارد هم وزوز گوش دائمی است و در تمام طول زندگی همراه فرد است. جالب است بدانید كه در برخی موارد صدای وزوز توسط دیگران نیز قابل شنیدن است . این موارد غالباً به دلیل مشكلات عروقی در گوش خارجی یا اسپاسم عضلانی ایجاد می‌شود.

چه عواملی سبب وزوز می شوند؟

اگر چه عواملی مثل استرس و اضطراب، آلرژی، افزایش یا كاهش فشار خون ( اختالالت عروقی ) وجود تومورها، دیابت، تیروئید، ضربه به سر و گردن و مصرف داروهایی مانند ضد التهاب ها، آنتی بیوتیك‌ها، داروهای مسكن، داروهای ضد افسردگی ، الكل و آسپرین به عنوان عواملی كه می‌توانند باعث وزوز گوش شوند، شناخته شده‌اند اما عامل عمده وزوز گوش در بسیاری از موارد نامعلوم است. بسیاری از وزوزهای گوش ناشی از آسیب انتهای میكروسكوپی عصب شنوایی در گوش داخلی است كه به دلیل صدای بلند ایجاد می‌شود. آسیب به آنها سبب كم شنوایی و بروز وزوز می‌شود. افزایش سن نیز عامل دیگری برای آسیب به این اعصاب و ایجاد وزوز است. عوامل دیگری كه باعث وزوز گوش می‌شوند، عبارتند از : تجمع جرم در كانال گوش كه سبب وزوز موقت می‌شود و سخت شدن استخوانچه‌های گوش میانی.

آیا كودكان نیز دچار وزوز گوش می شوند؟

همان طور كه بزرگسالان دچار وزوز گوش می‌شوند این حالت می‌تواند به دلیل ضربه صوتی، ضربه به سر، تاثیر داروها، واكنش‌های ویروسی یا آلرژیك، اختلالات سیستم ایمنی، عفونت مزمن گوش، كم شنوایی و ضربه مغزی در كودكان نیز ایجاد شود. معمولاً كودكان تا سن مدرسه ( 5 تا 6 سالگی ) از بیان این حالت ناتوانند. اما مواردی نظیر مشكلات رفتاری همراه با كاهش توجه و تمركز، افسردگی، بی خوابی و اختلال مزمن گوش ( مانند عفونت‌های طولانی مدت ) می‌توانند نشانه‌ای از وجود وزوز باشند. 

برخی از این روشها برای درمان وزوز گوش به شرح زیرند :

1 - استفاده از سمعک : اغلب افرادی كه از وزوز رنج می برند دچار كم شنوایی نیز هستند. استفاده از سمعک سبب بلندتر شدن اصوات و راحت شنیده شدن آنها می شود. اگر فرد گفتگوی مردم یا موسیقی دل خواهش را به راحتی بشنود، كمتر به وزوز توجه می كند.
2 - استفاده از وسیله تولید كننده صوت ( ماسكر ) : معمولاً وزوز در محیط ساكت، آزار دهنده تر است. ماسكرها، ابزارهای الكترونیكی هستند كه روی گوش قرار گرفته و شبیه سمعک هستند. این وسایل اصوات دائم با شدت كم و باند فركانسی وسیع تولید می كنند كه سبب كاهش توجه فرد به صدای وزوز می شود. بیشتر مردم در صورت استفاده از ماسكر راحت تر به خواب می روند. گوش كردن به رادیو با صدای كم نیز به فرد كمك می كند كه وزوز را فراموش كرده و راحت تر به خواب رود. برخی از افراد كه از ماسكر استفاده می كنند، می گویند وزوز حتی چندین ساعت پس از استفاده از ماسكر نیز شدت كمی دارد.
3 - دارو درمانی : برخی از داروها سبب بهبود نسبی وزوز می شوند، اماعوارض جانبی آن را نیز نباید فراموش كرد.
4 - بازآموزی تراپی : بازآموزی تراپی استفاده توام از ماسكر و مشاوره است. در این روش بیماران از یك وسیله داخل گوشی تولید كننده صوت استفاده می كنند. این وسیله به مدت 1 تا 2 سال هر روز 8 ساعت مورد استفاده قرار می گیرد. سپس فرد یاد می گیرد كه چطور از فكر كردن به وزوز دوری كند، اگر چه این روش طولانی مدت است، اما اغلب مفید واقع می شود.
5 - تمركز و آرامش : آرامش سبب كنترل عضلات و عروق شده و شدت وزوز را در بیشتر افراد كاهش می دهد.

كسانی كه دچار وزوز گوش هستند چه نكاتی را باید رعایت كنند؟
1 - جلوگیری از قرارگرفتن در معرض اصوات بلند.
2 - بررسی فشار خون و كنترل آن در صورت وجود مشكل.
3 - كاهش مصرف نمك، مصرف زیاد نمك به جریان خون آسیب می رساند.
4 - پرهیز از مصرف بیش از حد چای، قهوه و استعمال دخانیات.
5 - ورزش روزانه برای بهتر شدن جریان خون.
6 - استراحت كافی و جلوگیری از خستگی.

در پایان

آموزش گوش دادن یا توان‌بخشی شنوایی می‌تواند به برخی از افراد مبتلا به ناشنوایی یا کم شنوایی کمک کند تا توانایی دریافت و پردازش صدا و درک صحبت کردن را به صورت روان‌تری دریافت کنند.

دکتر سمعک با داشتن بهترین مشاورین و متخصصان گوش، حلق و بینی و شنوایی سنجی، بهترین خدمات را به تمامی عزیزانی که حس خوب شنیدن را می‌خواهند ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی دکترسمعک هستید؛ با ما تماس بگیرید.

مقاله ای که با عنوان « وزوز سمفونی آزار دهنده » مطالعه کردید، به طور اختصاصی برای وب سایت دکترسمعک گردآوری شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

شما برای ارسال نظر باید اول وارد سایت شوید

ورود به سایت
۵ مقاله اخیر ۵ مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است
روشنک کشی زاده
۱۴۰۱/۸/۴
دکترسمعک
۱۴۰۱/۷/۲۶
محمد رجبی
۱۴۰۱/۷/۱۶
روشنک کشی زاده
۱۴۰۱/۷/۸
روشنک کشی زاده
۱۴۰۱/۶/۳۱
logo_dr-sammak