ما در دکترسمعک به کسانی که شنیدن با سمعک را ناکارآمد می دانند، از طریق مشاوره و همراهی حرفه ای کمک می کنیم که حس خوب شنیدن را زندگی کنند.

کم شنوایی و انواع آن

نویسنده : محمد رجبی
۱۴۰۱/۶/۱۴
کم شنوایی و انواع آن

تقریبا 10 درصد از مردم دچار کم شنوایی هستند، البته با تشخیص سریع و زودهنگام کم شنوایی می توان آنرا به خوبی مهار کرد.با کاهش شنوایی توانایی شما برای برقراری ارتباطات اجتماعی موثر نیز کاهش پیدا می کند. عدم توانایی در درک گفتار دیگران می تواند موجب ناامیدی و دلسردی فرد شود. افرادی که از وسایل کمک شنوایی استفاده می کنند بهبود بارزی را در کیفیت زندگی، ارتباطات اجتماعی و شخصی و وضعیت روحی خویش احساس می کنند.کم شنوايی بر اساس اختلال يا آسيب در هر يک از سه قسمت گوش ايجاد می شود.
كم شنوايي انتقالي :
اگر کم شنوايی ناشی از مشکلی در گوش خارجی(لاله یا مجرای گوش)، يا گوش ميانی (استخوانچه ها یا لوله استاش)، یا پرده صماخ باشد به آن کم شنوايی انتقالی می گويند.این حالت زماني اتفاق مي افتد كه صدا به خوبي به گوش داخلي منتقل نمي شود كه معمولأ‌ نتيجه آسيب يا انسداد موجود در گوش مياني يا خارجي است. در بيشتر موارد با استفاده از دارو ويااحتمالاًجراحي مي توان اين نوع كم شنوايي را درمان كرد.
كم شنوايي حسي عصبي:
اگر در اثرآسيب گوش داخلی،کم شنوايی ايجاد شده باشد آن را کم شنوايی حسی عصبی می گويند که شايع ترين نوع کم شنوايي است. . در اين نوع كم شنوايي آسيب مربوط به گوش داخلي  يا عصب شنوايي است اين نوع كم شنوايي عمومأ پايدار بوده و تقريبأ %95 از كم شنوايي ها را شامل مي شود با دارو درماني نمي توان آن را رفع كرد اما با استفاده از وسایل کمک شنوایی مي توان كمك بسيار بزرگي به فرد كرد.
كم شنوايي آميخته:
اگر کم شنوايی ناشی از ترکيبی دو حالت مذکور باشدآن را کم شنوايی آميخته می گويند.
کم شنوایی مرکزی: 
در این کم شنوایی فرد ادیوگرام طبیعی داشته ولی قادر به درک گفتار نمی باشد، کشف این کم شنوایی نیاز به آزمایشات تخصصی تر داشته و با یک سنجش شنوایی معمولی (ادیومتری) قابل تشخیص نمی باشد.
کم شنوایی غیر عضوی:
در این نوع کم شنوایی هیچ گونه مشکلی در سیستم شنوایی وجود ندارد اما به نظر می رسد که فرد دچار کم شنوایی است. این کم شنوایی می تواند تمارضی و یا سایکوژنیک باشد. در نوع تمارضی فرد به هر دلیل تمایل دارد خود را کم شنوا جلوه دهد و در نوع سایکوژنیک فرد به دلیل مشکلات عاطفی ـ روانی علیرغم اینکه هیچگونه ضایعه ای در سیستم شنوایی خود ندارد، احساس کم شنوایی می کند.
 

در پایان

آموزش گوش دادن یا توان‌بخشی شنوایی می‌تواند به برخی از افراد مبتلا به ناشنوایی یا کم شنوایی کمک کند تا توانایی دریافت و پردازش صدا و درک صحبت کردن را به صورت روان‌تری دریافت کنند.

دکتر سمعک با داشتن بهترین مشاورین و متخصصان گوش، حلق و بینی و شنوایی سنجی، بهترین خدمات را به تمامی عزیزانی که حس خوب شنیدن را می‌خواهند ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی دکترسمعک هستید؛ با ما تماس بگیرید.

مقاله ای که با عنوان « کم شنوایی و انواع آن » مطالعه کردید، به طور اختصاصی برای وب سایت دکترسمعک گردآوری شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

شما برای ارسال نظر باید اول وارد سایت شوید

ورود به سایت
۵ مقاله اخیر ۵ مقاله اخیر از این قسمت برای شما در دسترس است
روشنک کشی زاده
۱۴۰۱/۸/۴
دکترسمعک
۱۴۰۱/۷/۲۶
محمد رجبی
۱۴۰۱/۷/۱۶
روشنک کشی زاده
۱۴۰۱/۷/۸
روشنک کشی زاده
۱۴۰۱/۶/۳۱
logo_dr-sammak